Lessen

Hieronder vind je het lesrooster van de lopende en komende cursus.
Salsability start elke maand met een nieuwe cursus en de cursus bestaat uit vier lessen.
De eerste les van de cursus is tevens een vrijblijvende proefles en kost €15,- per persoon.
Bij inschrijving wordt de €15,- verrekend met het €50,- maandelijkse lesgeld. 
Wil je deelnemen aan de cursus? Reserveer via onze inschrijfpagina.

Salsability start elke maand met een nieuwe cursus en de cursus bestaat uit vier lessen.
Per vier weken beslis je of je een volgende vier weken verder gaat.

Instromen tijdens een lopende cursus voor beginners en advanced beginner;
Kun je niet wachten om bij ons een cursus te volgen? Geen zorgen: je bent nog op tijd om mee te doen met de lopende cursus!
De proeflessen vinden alleen plaats tijdens de eerste week van de cursus. Instromen tijdens de tweede week van de cursus is zeker mogelijk, maar wel alleen indien je ervoor kiest om de gehele cursus te volgen en het volledige cursusgeld te betalen van €50,- per persoon.
Er is dan de mogelijkheid om de gemiste les op een andere lesdag in te halen gedurende de rest van de cursus.
De gemiste les moet dus wel tijdens de lopende cursus ingehaald worden. Instromen tijdens de derde of vierde week is daarnaast helaas niet mogelijk.

Het is altijd mogelijk om langs te komen voor proefles op Intermediate of Advanced niveau.

Salsability geeft salsa les op vier verschillende niveaus, wij bieden:

→ Beginners
→ Advanced Beginners
→ Intermediate
→ Advanced
Bij een goede beheersing van de lesstof en op advies van de docent kan er worden doorgestroomd naar het volgende lesniveau.
Daarnaast heeft Salsability een show groep: The Salsability Dancers. Na minstens 1 jaar les te hebben gevolgd bij Salsability kun je auditie doen voor de Showgroep. Daarnaast zijn er open trainingen (voor alle niveau’s).

Complimentary class:

Bij Salsability wordt er aandacht besteed aan techniek en plezier op de dansvloer, wij willen dat je salsa leert op het juiste niveau. Start met de beginners lessen als:

  • Je ervaring hebt met dansen, maar geen salsa
  • Je minder dan twee jaar ervaring hebt met salsa
  • Je meer dan twee jaar ervaring hebt met salsa, maar dat was twee of meer jaren geleden
  • Je twee of meer jaar ervaring hebt met dansen, maar niet bij Salsability.

Weet je niet op welk niveau je de cursus wilt volgen? Schrijf je dan in voor de bachelor les. Deze les is ook een advies les, waarbij er wordt gekeken welk niveau het beste aansluit op jouw vaardigheden. Daarnaast kun je ook ervoor kiezen om een complimentary class (advies les) te volgen. Dit is een gratis les van 10 minuten met een van onze docenten waarna je een advies krijgt over welk niveau bij je past. Meld je hier aan voor een complimentary class. Vermeld bij je adviesles inschrijving, in welke Salsa styl je ervaring hebt en de naam van je vorige dansschool.

Aanvullende lesthema’s:

  • Showgroep: De overgang van social dance naar een Salsa show/optreden. Salsability dancers show team.
  • Open Training: Tijdens de Open Training leer je de ´Rhythmical body structure´ van Salsa, uitdagend voetenwerk, coördinatie, stijl van de armen en balans. Je leert de basis van de Salsa met behulp van de ritmische methode. Je leert hoe je core bewustwording ontwikkelt, het ´aarden´ van je beweging, en hoe je je beweging door je core laat gaan waardoor je de vaardigheid krijgt om je heupen en benen te controleren tijdens het dansen. De tweede methode is de patroonmethode van het voetenwerk syllabus van Eddie Torres. De Eddie Torres techniek bestaat uit de belangrijkste partnerwerk stappen en solo voetenwerk (shines) in Salsa. Shines zijn de beste en de snelste manier om het ritme, het stijlen van je dans en timing van Salsa te begrijpen. Shines is een woord wat we gebruiken om voetenwerk patronen te beschrijven, Je kunt pas echt dansen met je partner wanneer je het voetenwerk beheerst en zelf kunt dansen. De open training zal je alle basics geven om je lichaam te centreren waardoor je kunt bewegen, en daardoor een ritme in je lichaam kunt creëren waardoor je kunt dansen en contact kunt maken met je partner.➤ Voor wie is de open training cursus?
    – Vanaf het niveau Advanced Beginners.
    – Voor Salsa On1 dansers die kennis willen maken met Salsa On2.

©2022 Salsability. Alle rechten voorbehouden