Over ons

Een passie voor Salsa

Salsability is een innovatieve dansschool met passie voor Salsa. Die passie zie je terug in persoonlijke aandacht en een kleinschalige opzet van de lessen. We stimuleren je individuele ontwikkeling en werken aan je houding en bewegingen waardoor je steeds meer zelfvertrouwen krijgt. Je leert jezelf in je eigen kracht zetten via een gedeelde passie voor Salsa dans en muziek.

Samen met jou bepalen we het optimale lesniveau. Zo wordt elke les een leuke, uitdagende ervaring die je met anderen deelt en waar je positieve energie van krijgt.
Wij, het team van professionele dansdocenten met internationale ervaring, en de studenten werken met zijn allen toe naar de spetterende uitvoering van een unieke choreografie bij een Salsa-show.

Lesmethode gebaseerd op The Eddie Torres Technique en Franklin Diaz Technique

De Salsability lesmethode is gebaseerd op The Eddie Torres Technique en Franklin Diaz Technique.
Het wordt ook wel Salsa New York style, Salsa breaking On2, Eddie Torres Style of Mambo genoemd.
Kom langs en leer de fundamentals van Salsa in een sfeervolle zaal van de enige gecertificeerde instructeur in Nederland op het gebied van de Eddie Torres technique: Malek Abu. Kom het zelf ervaren tijdens een van onze proeflessen, of schrijf je in op ons uitgebreide cursusprogramma.


Milou Adjanga;
Instructor – Performer

In 2014 begon Milou als leerling bij Salsability en was gelijk verkocht. Sindsdien heeft ze meerdere shows gedanst en volgde ze trainingen van internationale en nationale dansers.
Milou heeft een brede kennis van verschillende dansstijlen opgedaan tijdens haar twee studies op kunstvakopleidingen. Niet alleen deze kennis neemt ze mee naar de dansvloer: door haar werk als presentatrice weet ze ook alles over performen.
Inmiddels assisteert Milou tijdens verschillende lessen en ondersteunt ze Malek bij het coachen van de Salsability dancers studenten en pro-team showgroepen.


Alejandra Chen;
Instructor – Performer

Malek Abu:
Eigenaar – Hoofdinstructeur – Choreograaf – Performer

Malek is de oprichter van Salsability in het jaar 2000 en is een toegewijd Salsa docent. Internationale ontwikkelingen in Salsa zijn een van de topprioriteiten van Salsability en worden behandeld in de danslessen en workshops. Hij trad op vele podia in binnen- en buitenland op met beroemdheden als Franklin Diaz en Eddie Torres Jr.

Malek voegde zich bij de Eddie Torres klas in New York in het jaar 2000. Malek is de enige Salsa-leraar in Nederland die is goedgekeurd voor het volgen van de richtlijnen en techniek van Salsa New York stijl door de Mambo-koning Eddie Torres.

Malek beheerst de Eddie Torres-techniek die de basis is van Salsa-dansende On2-draaipatronen. Die fundamenten zijn een van de belangrijkste ingrediënten en bouwstenen voor een naadloze dansevolutie. Hij heeft ook veel van de originele Eddie Torres Shines (voetenwerk) onder de knie.

Bekijk diverse Salsability videos:

©2022 Salsability. Alle rechten voorbehouden